Fransa'da Yeni Kanun Onaylandı

Bilindiği üzere 11.07.2014 tarihinde yayınlanan haberimizde Belçika, Fransa ve Hollanda’da sürücü dinlenme kuralları ile ilgili yeni cezai uygulamaların hazırlanmakta olduğu ve Derneğimizin konu ile ilgili muadil Dernekler AFTRI (Fransa), Belçika (FEBETRA) ve IRU gibi kuruluşlar ile irtibata geçerek uygulamanın geçerliliği hususunda araştırma başlattığı duyurulmuş idi.
 
Bu kapsamda 30.07.2014 tarihinde IRU tarafından yapılan bir açıklamaya göre Fransa’da, düzenli 45 saatlik haftalık dinlenme süresinin araçta geçirilemeyeceğini öngören yasa tasarısının 11.07.2014 tarihinde Fransa’nın resmi gazetesinde yayınlanmış olduğu ve 12.07.2014 tarihinde yürürlüğe girdiği duyurulmuştur.
 
Buna göre Fransa’da, nakliye firmalarının, taşıma organizasyonlarını sürücülerinin düzenli 45 saatlik haftalık istirahatini araçta geçirmek zorunda kalacakları şekilde yapmaları yasaklanmıştır. Bu kuralı ihlal eden firmalar, 30.000 Euro’ya varan para cezası ve/veya 1 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabilecektir.
 
Belçika’da 21 Haziran’da yürürlüğe konan benzer bir kanun ile, yerinde yapılan denetimlerde ihlal saptanırsa uygulanacak para cezası  1800 EUR olup, hemen ödenmediği takdirde, ilgili merciler aracı bloke edebilecek, geri ödenebilir bir depozito talep edebilecek veya ceza 96 saat içinde ödenmez ise, araca el koyabilecektir. İlgili vakalar ayrıca yargıya da götürülebilecektir ancak firma suçlu bulunur ise, para cezası 60.000 EUR’ya kadar çıkabilecektir.
 
Üyelerimizin dikkatine sunulur.
 
İlgili Haber: http://und.org.tr/tr/15546/belcika-fransa-ve-hollandada-surucu-dinlenme-kurallari-ile-ilgili-yeni-ceza-uygulamalari-hakkindaki-duyumlara-iliskin-aciklama

Arzu eden üyelerimiz, IRU tarafından yürürlüğe konan “TRANSPARK” projesi kapsamında, Avrupa’da bulunan güvenli TIR Parkları, Otel, Akaryakıt İstasyonu, Restoran, Medikal Destek gibi olanakların bulunduğu tesislerden faydalanabilirler.
 
Bahsi geçen olanaklardan faydalanmak için https://www.iru.org/transpark-app adresinde sol bölümde bulunan “Advanced Search” kısmından ihtiyaç duyulan imkanlar ve ilgili ülkelerin seçilmesi halinde, haritada tüm tesisler görülebilmektedir.
 
Aşağıdaki Dosyalar bölümünden Fransa’da “Otel” bulunan tesis listesine erişebilirsiniz.